Kaas... onze passie!

250 soorten Hollandse en buitenlandse kazen...

Home

Kaasbuffet

Het nieuwe jaar is begonnen en het eerste kaasbuffet is al weer een feit. De 100 genodigden van Joannes Zwijsen genoten zichtbaar van de mooie kazen die we hadden geselecteerd. Ondanks de feestdagen die ze net achter de rug hadden werd er nog goed gesnoept van ons buffet.

Heeft u ook interesse in een kaasbuffet, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

10363927 1033471323360616 364677115204018422 n

Wijnproeverij 4 december

 

10847680 847129632028454 3153123408359503046 o

De feestdagen staan weer voor de deur en iedereen is al bezig wat voor gerechten hij of zij zal gaan maken voor vrienden en familie..
Natuurlijk is het dan ook leuk om daar passende wijn bij te serveren.
Aanstaande vrijdag kunt u bij ons in de winkel uw vragen neer leggen bij vinoloog Mitchell Ligthart.
Er zullen dan een aantal mooi wijnen open staan om te proeven en Mitchell kan u dan uitleggen bij welk gerecht desbetreffende wijn past.
De proeverij begint om ongeveer 14.00 tot uiterlijk 19.00 uur.
Kom gezellig even langs...

Groetjes,

Fred

Vacherin mont d ór

index

Vacherin Mont d'Or is genoemd naar een berg in de Jura die op de Zwitsers-Franse grens ligt. In 1973 eisten de Zwitsers de naam echter op voor hun versie van de kaas en dus wordt de Franse PDO-kaas nu verkocht als Vacherin du Haut Doubs en andere versies als Le Mont d'Or.
Het bijzondere van deze zachte, heerlijk kruidige, fluweelachtige kaas is dat hij van rauwe wintermelk wordt gemaakt. De meeste kazen krijgen alleen van geurige zomermelk zoveel smaak. Vacherin Mont d'Or heeft de vorm van een platte cilinder van 13 tot 30 cm doorsnee. Om elke kaas zit een reep dennen- of sparrenschors en ze worden verkocht in doosjes van dun vurenhout. Zo behoudt de kaas niet alleen zijn vorm (hij begint vaak uit te lopen als hij rijp is), maar hij krijgt ook een opvallende harssmaak.

De witte schimmel op de korst wordt na rijping licht rozebruin en vormt golvende rimpels boven op de kaas. Van binnen is de kaas eerst heel licht roomwit met een groenig waas en verspreide, kleine gaatjes. Hij is dan zacht en smeerbaar, maar als u het karakter van de kaas echt wil proeven, moet u hem eten als hij rijp en bijna vloeibaar is. Hij heeft een vrij milde en melkachtige geur, die echter meteen wordt verdrongen door de sterke smaak van zoete, weelderige weiden en een vleugje boerenerf en herfstblad.

De traditionele manier om een rijpe Vacherin Mont d'Or te eten is om de bovenkant eraf te snijden en de zachte kaas eruit te scheppen. In de Jura maakt men er soms een compleet maal van met gekookte aardappelen en komijnzaad. Soms giet men wijn op de kaas, wikkelt hem met doos en al in aluminiumfolie en bakt hem 20 minuten in een hete oven.

Chenin blanc Stellenbosch

 

knorport wit4

Knorhoek is gelegen op de zuid / zuidwestelijke hellingen van de Simonsberg, op een hoogte van 200 m tot 380 m. De wijngaarden worden omringd door andere bekende landgoederen, zoals Kanonkop, Uitkuyk, Muratie, Delheim en Rustenberg en bevat soortgelijke terroir. De ligging van de wijngaarden biedt een breed scala aan opties met betrekking tot de keuze en plaatsing van verschillende druivensoorten.

Het hoge, zichtbare aspect van de boerderij zorgt ervoor dat de wijngaarden profiteren van de koele zeewind van de Atlantische Oceaan. Bovendien heeft de bodem veel potentie, waardoor de wijngaarden goed tegen ongunstige weersomstandigheden bestand zijn. De bodems bestaan voornamelijk uit graniet en zijn geel tot roodbruin van kleur en bevatten natuurlijk zuur.

Vanwege de gunstige omstandigheden voor de productie van hoogwaardige wijnen, worden de rode wijnen gekenmerkt door weelderige roodfruit aroma’s met opvallende cassis en cedertinten. Deze wijnen hebben een goede structuur en rijpen uitzonderlijk goed. Tegelijkertijd worden de witte wijnen gekenmerkt door intense fruitige/vuursteenachtige smaken.

Knorhoek wordt gerund door de vijfde generatie van de familie Niekerk, de familie komt van oorsprong uit Nederland. De boerderij is gelegen op de hellingen van de Simonsberg in Stellenbosch.

Deze Chenin Blanc van Knorhoek komt van 48 jaar oude druivenstokken. De druiven worden geplukt als ze optimaal rijp zijn met betrekking tot suiker, zuren en ph-waarde. De wijn blijft 6 maanden op de droesem liggen, voor een extra ronde smaak. Vanwege de lichte botrytis en rijpe druiven heeft deze wijn aantrekkelijke aroma’s van gedroogde abrikozen, honing en ananas. Deze Chenin Blanc heeft een goede balans van heerlijk tropisch fruit, honing en goede zuren. Gaat goed samen met vis, kruidige gerechten, zeevruchten risotto of pasta, kaasplankje of salades met kip.

Nu 6 flessen voor slechts € 25,95

Lokatie

  • Goirle, NB
    Kalverstraat 21a

Openingstijden

Maandag 11:00 - 18:00
Di Wo do 09:00 - 18:00
Vrijdag 09:00 - 20:00
Zaterdag 08:30 - 17:00

Gesloten op zon-, en feestdagen m.u.v evenementen

Volg ons