Hollandse Kaas

Stompetorenkaas uit de Beemster

Stompetoren kaas is genoemd naar het Noord-Hollandse plaatsje Stompetoren waar vroeger een kaasmakerij stond. Kwaliteit en smaak zijn gecombineerd tot een product met karakter. De kazen worden gemaakt bij de CONO kaasmakerij in de West Beemster. Daar hebben de koeien een geweldig leven, doordat ze de meeste weidegang hebben van NL, wel 190 dagen per jaar tussen de 10 en 11 uur per dag. De boeren worden daar ook voor beloond door een hogere melkprijs, dus een win win situatie.

De ambachtelijke volle smaak van de kaas ontwikkelt zich in misschien wel het duurzaamste pakhuis van Nederland bij Kaashandel Remijn te Kerkdriel. De unieke omstandigheden tijdens de rijping, zorgen voor een maximale smaak en smeuïgheid. Stompetoren kaas is verkrijgbaar in jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud snijdbaar en grand cru overjarig. Een kaas voor de echte fijnproevers!

Onze Stompetorenkazen zijn lactose vrij.

't Goirles Lijntje

Onze magere kaaslijn met 25% minder zout en 25% minder vet onder eigen label is al jaren een geweldig succes. Je vindt nergens een lekkerdere kaas die ook nog eens goed voor je is. De kaas wordt gemaakt in Noord-Holland waar onze koeien de meeste weidegang van NL hebben.  ’t Goirles lijntje is verkrijbaar in jong belegen, belegen, extra belegen, oud snijdbaar, gemengde kruiden en komijn.

Kom eens proeven en laat u overtuigen, dat magere kaas toch super lekker kan zijn.

Hollandse kaasspecialiteiten

Naast onze Noord-hollandse kaaslijn hebben we nog een groot assortiment aan kaasspecialiteiten van Nederlandse bodem.

Éen van onze toppers is de Rotterdamse old Limited 22 maanden gerijpt. Een natuurgerijpte kaas volop eiwit kristallen en ongekend lekker van smaak. Een must voor de liefhebber die van brokkelkazen houdt.

Verder hebben hebben we een mooie lijn met kruidenkazen zoals, brandnetel, mosterd, contadino napoli met knoflook, komijnenkaas, nagelkaas, pestokaas, chilikaas, peperkaas, notenmelange, truffelkaas enz. enz.

Ook hebben we het gehele jaar door de themakazen van het seizoen, zoals asperge kaas, lentemelange, herfstkaas, winterkaas en zomerkaas.

Zelfs voor biologische kaas kunt u bij ons terecht.